Snapseed och Fotor - Bildredigering

04.09.2015 09:00

Vi har gått igenom två olika appar som är gratis att ladda ner från Appstore/Google Play samt att man också kan jobba med dom online på webben. Dessa appar heter " Snapseed " och "Fotor". 

Snapseed - Ett gratis bildbehandlingsverktyg som en app man kan använda i mobilen. För att vara en gratis app erbjuder den otroligt mycket verktyg att korrigera bilder med. Man kan ändra ljusstyrka, kontrast, sudda bort det man inte vill ha med på bilden m.m. Man kan även punktredigera vilket betyder att man kan välja ut vissa delar av bilden och ändra utan att resten av bilden påverkas. 

Fotor - ett gratis bildbehandlingsprogram som man kan använda direkt på webben. Den fungerar i stort sätt som Snapseed men liknande vertyg och justeringsmöjligheter. Fördelen med Fotor är att du alltid har möjlighet att arbeta i programmet eftersom det finns på webben, det spelar ingen roll vilken typ av dator man använder. Fotor går även att ladda ner som app men vissa korringsverktyg behöver man betala en slant för att använda.
 

Här nedan kan du se en bild som jag valt att redigera i "Snapseed":

Före:                                                         Efter:
    
Jag valde att göra en vinjettering (mörka ner runtom) för att bilda en liten ram. Därefter la jag lite extra värme i Marley's päls för att få en mjukare ton på honom. Jag mörkade även ner bilden lite för att få lite "starkare" färg.

Tips på ordning hur du enklast redigerar ett foto:
1. Ljus (ljusa upp bilden om den är för mörk).
2. Gör rak (finns det en horisont i bakgrunden?).
3. Beskär (om du anser att det behövs).
4. Ljus (om du vill lägga till någon extra effekt, t.ex ljusa upp på ett specifikt ställe och inte hela bilden).
5. Vinjettering (mörka/ljusa ner från yttre/inre på bilden).

Tillbaka

annicaebgb15 © 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode