Photoshop - Hur fungerar det?

04.09.2015 12:00

Photoshop är ett professionellt verktyg där du kan förbättra bilder, designa och retuschera m.m. Idag används detta vertktyg av fotografer, grafiska formgivare och även privatpersoner. Photoshop är ett gigantiskt verktyg men lär man sig "the basics" kan du bli förvånad av hur kul och enkelt det är att arbeta i det.
En sak man kan tänka på vid val av språk på Photoshop är att det oftast är enklare att hitta hjälp på webben om man har sitt Photoshop på engelska. Detta är för att många utav ordet översätts inte på "rätt svenska".

Bra att känna till och göra innan man börjar jobba i Photoshop:
- Gå igenom rullgardinsmenyerna. På så vis orienterar du dig runt lättare efteråt.
- Skapa gärna flera olika lager för att prova dig fram hur mycket du kan göra med bilden. Vill du sedan ta bort något är det enkelt att gå tillbaka till det lagret och radera istället för att radera i orginalet.
- Att lägga in textlager är precis likadant som att infoga en textruta i Word eller Powerpoint. Du hittar textsymbolen på vänster sida i verktygsfältet. Klicka alltid på enter när du är klar så infogas den.
- Du kan alltid ställa musknappen utanför bilden i "bakgrunden" om du vill avmarkera bilden som du håller på i.
- Ångrar du något ta alltid CTRL + Z, då ångrar du det senaste du gjorde. Vill du ångra ännu längre bak kan du ta CTRL+ALT+Z.

Du kan enkelt ladda ner Photoshop gratis i 30 dagar för att prova på det. Klicka här för att komma dit direkt.


Nedan kan du se en bild där jag jobbat med två bildlager och även lagt in textlager.
Är man mer hemmastadgad i Photoshop går detta sjävklart att göra mycket proffsigare men till en början är detta en bra övning. Versionen jag har arbetat i är CS3. 

  

Tillbaka

annicaebgb15 © 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode