Tag Cloud - Hur gör man?

03.09.2015 09:00

Tag Cloud är ett visuell design av textdata t.ex enstaka ord. Detta verktyg är användbart när man vill lokalisera och tydliggöra t.ex vilka färdigheter/kompetenser man behärskar iställer för att göra detta i en lång text. Du får en "etikett" på det helt enkelt.
Genom att alla i klassen fick skriva upp 3 färdigheter/kompetenser som man ansåg sig att man behärskade fick vi ihop ca 108st POST-IT-lappar som vi monterade upp på tavlan. Vissa lappar hörde ihop, eftersom många arbetat med samma saker. Ett sådant exempel var SÄLJ som blev totalt 23st lappar. På så vis blir ordet "SÄLJ" stort i Tag Cloud eftersom det visar att det är den kompetensen klassen är som starkast i.
Baserat på klassens färdigheter/kompetenser fick vi göra 3 olika Tag Cloud från olika webbsidor. Med hjälp utav dessa färdigheter/kompetenser skulle vi göra tre olika Tag Cloud utifrån formerna "billig, dyr och färgstark".Längre ner på sidan ser du min tolkning på dessa.

Tips vid skapande av ett Tag Cloud: 
- Googla "Create Tag Cloud" på webben för att få upp olika sidor där man kan skapa Tag Clouds.
- Välj den sida du tycker känns bäst. Vissa sidor kräver att du laddar ner Java eller Silverlight.
- Rekommendation på bra Tag Cloud-sidor: www.tagcrowd.com, www.tagul.com och www.jasondavies.com.
- Fyll i alla ord du vill bilda en Tag Cloud på. Tänk på att om du haft fler antal gånger på ett ord måste du skriva in detta ord så många gånger för att just det ordet ska bli större än de andra.
- Därefter väljer du färg, form och teckensnitt mm.
- Därefter får du förhandsgranska bilden och välja hur du vill spara den. En rekommendation är att spara ner den i jpg-format. Formatet är vanligt på webben då det inte blir så många Mbits.

Nedan ser du mina 3 olika Tag Cloud:

Tillbaka

annicaebgb15 © 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode